Middelengebruik

Alcohol, Drugs, tabak, medicijnen,… zijn ondanks de vele campagnes sterk aanwezig in onze maatschappij. Beide termen kunnen worden samengevat onder de term ‘middelengebruik’. Het kan gaan over stimulerende middelen, verdovende middelen of middelen die de bewustzijnstoestand veranderen. Alle hebben het gemeenschappelijk kenmerk dat ze gewenning uitlokken en verslaving kunnen veroorzaken.

Als jij jou zorgen maakt over je eigen verlangen of dat van iemand anders naar alcohol of drugs, kan je op de volgende websites terecht:

www.alcoholhulp.be
Deze site biedt je informatie over alcoholgebruik, een zelftest, online zelfhulp en online begeleiding.

https://www.druglijn.be
Op de website van de druglijn kan je alles vinden over de verschillende soorten middelen en welke effecten deze kunnen hebben. Ook kan je telefonisch of via chat met de druglijn contact opnemen.
Wanneer je graag eens persoonlijk in gesprek zou gaan over dit thema, kan je deze vraag stellen aan de studentenvoorziening van je onderwijsinstelling.

http://www.vad.be/
Op de website van VAD kan je overkoepelend alle thema’s terug vinden die te maken hebben met middelengebruik. Daar kan je terecht voor allerlei informatie en interessante links.

http://www.tabakstop.be/
Tabakstop is een initiatief van de ‘Stichting tegen Kanker’. Deze site kan ondersteuning bieden bij het verkennen van je rookgedrag.