Niet goed in je vel zitten / somberheid / zelfvertrouwen

Voel je je niet goed in je vel? Heb je soms het gevoel dat je met jezelf in de knoop zit? Zijn er momenten dat je veel piekert, somber voelt en geen zin hebt om iets te doen? Veel studenten kampen ooit eens met deze gevoelens. Je bent niet alleen.
Er zijn heel wat sites die jou op weg kunnen helpen:

MoodSpace 

MoodSpace is een plek voor studenten. Vol betrouwbare info, tips en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren. Met ruimte voor verhalen van studenten, peptalk en wegwijzers naar een luisterend oor. Dé check en het duwtje in de rug voor je mentale gezondheid dus.
www.moodspace.be
Voel je je niet goed in vel dan is het thema veerkracht wellicht interessant voor je.

Geluksdriehoek

Op www.geluksdriehoek.be vind je ook heel wat informatie over hoe je tot een gelukkiger leven kunt komen. Je vindt er heel wat helpende informatie en ook een  e-learning module die je in anderhalf uur kunt doornemen (zie: www.gezondleven.be/opleidingen/elearning/geluk-zit-in-een-klein-driehoekje ).

Depressiehulp

Je wilt werken aan je depressieve klachten en je wilt dat zelfstandig doen? Deze site geeft je heel wat handvaten en zelfhulptips om je stemming te verbeteren. Dat kan kosteloos en anoniem.

www.depressiehulp.be 

Nog meer websites

Apps die jou verder op weg kunnen helpen:

  • Wysa (iOS/Android): (Engelstalig) Wysa is een emotioneel intelligente chatbox gericht op het helpen bij symptomen van angst en milde depressie. De interactie bestaat uit een chatconversatie gevolgd door voorgestelde oefeningen.
  • Habio (iOS/Android ): App die je helpt om nieuwe gezonde gewoontes aan te leren (voldoende bewegen, regelmatig een leuke activiteit inplannen, andere eetgewoontes, voldoende slaap, … ).
  • Catch it ( iOS/android): Inzicht krijgen in jouw gevoelens op basis van cognitieve gedragstherapie.
  • Eerste Hulp Bij Onbalans (iOS/Android): Hulpmiddel voor empatisch en verbindend omgaan met spanning, onenigheid of conflict. 
  • Balance (iOS/Android): Focus op relaxatie en slaap
  • A Gratitude Journal’ (iOS/Android ): Dankbaarheidsdagboek. Sluit de dag af met zaken waar je dankbaar voor bent. Je hoeft niet ver te zoeken!
  • I am (iOS/Android ). Dagelijkse bevestigingen voor jezelf.
  • Woebot (iOS/Android): Tool om aan je persoonlijke groei te werken, Engelstalig.

Nood aan een luisterend oor of aan individuele ondersteuning.  Neem contact op met de Dienst Studentenvoorziening van je onderwijsinstelling.