Psychische ondersteuning

Als je je niet goed in je vel voelt (je voelt je ongelukkig, je hebt het moeilijk in een relatie, je voelt je eenzaam, je hebt last van spanningen, …) dan kan je nood hebben aan ondersteuning.

Je kan in dat geval steeds bij de Dienst Stuvo van je onderwijsinstelling terecht. Je wordt er deskundig en gratis geholpen. Samen met jou zoeken we hoe je de zaken waar je je zorgen over maakt aan kunt pakken. Dit gebeurt dat in alle vertrouwelijkheid. Twijfel niet, want praten helpt!

Wil je toch liever eerst op je eentje aan de slag dan kunnen volgende online tools je helpen:

  • MoodSpace

MoodSpace is een plek voor studenten. Vol betrouwbare info, tips en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren. Met ruimte voor verhalen van studenten, peptalk en wegwijzers naar een luisterend oor. Dé check en het duwtje in de rug voor je mentale gezondheid dus.
www.moodspace.be

  • De geluksdriehoek

Je gelukkig voelen, wat is dat precies?  Je ontdekt het in de geluksdriehoek. Op deze website vind je inspiratie over hoe je hier zelf mee aan de slag kunt. Met tips, oefeningen, filmpjes en verhalen van (bekende) Vlamingen.
https://geluksdriehoek.be/

  • Depressiehulp

Hulp bij depressie en aanverwante klachten. Site met heel wat info en zelfhulp
depressiehulp.be

Er bestaan ook een aantal centra waar je als student terecht kunt. Afhankelijk van de organisatie kan je hier terecht voor info, advies en/of begeleiding:

Op zoek naar een  psycholoog of therapeut?

Ga steeds na bij je mutualiteit of je recht hebt op een financiële tegemoetkoming. Ook bij de studentenvoorzieningen van je onderwijsinstelling kan je daarvoor terecht.